Android, IOS, Windows eller Blackberry - vad ska man välja?

03.07.2015 10:29
Nyligen släppte Apple sin nya supermoderna mobil iPhone 6. Många hängivna fans har redan skaffat sig den nya versionen men är den verkligen så bra som många förespråkar? Det finns många olika slags mobiler och nya modeller släpps kontinuerligt, men hur ska man då veta vilken som passar en själv bäst? Precis som vi människor är olika och har olika smaker och livssituationer så behöver ju också mobiltelefoner vara olika och möta varje persons behov. Men trots det så är det många som säger att en viss mobiltelefon är den bästa för alla, oavsett vem kunden är. Det leder till debatter för hur man som konsument ska tänka i valet av mobiltelefon. Det finns de personer som sedan länge har valt att alltid använda samma mobilmärke. Men vilket operativsystem är egentligen bäst Android, IOS, Windows eller Blackberry?
 
För att veta vilken mobil som passar dig kan du sitta hemma i lugn och ro och läsa om de olika modellerna på nätet. Du kan även enkelt köpa mobiltelefon på nätet nu för tiden. Där är det ofta enkelt att finna en prisvärd mobil. Många experter säger att den bästa inte behöver vara den dyraste men att den ska möta dina behov. Flera menar på att man därför bör välja en Androidtelefon. Den bästa Android-telefonen för dig ska vara den som är enkel men kraftfull. Till exempel ZTE erbjuder de bästa och billigaste Android-telefonerna där du får väldigt mycket för pengarna. Idag kryllar det dessutom av 4G-mobiler som ger dig ett bättre internet och nät, vilket är något som är värt att tänka på.
 
Vad gäller iOS så är det många som anser att iPhone har en mycket bra total användarupplevelse. Men andra tycker att den är såpass begränsad, att den inte fungerar med många appar. Kameran är dessutom inte av den bästa kvalitén, något som ses som ett stort minus med tanke på vad kunden faktiskt betalar för telefonen. Mobiltelefonen är ju som sagt allt-i-ett för många i dag och kameran är därför mycket viktig för att kunna föreviga viktiga ögonblick utan att behöva ta med sig den vanliga kameran. iPhone har dock många bra egenskaper och ger bland annat användaren ett stabilt operativsystem. Den är en dessutom en riktigt snygg, tunn och läcker modeaccessoar. Dock har man inte möjlighet att tillägga extra minne och SD-kort. Många tycker även att batteritiden är kort och det blir problem då man vill byta ut ett batteri själv, eftersom det är omöjligt att öppna och ta ut batteriet på egen hand. Vilket betyder att man måste uppsöka en supportshop som fixar det.
 
Android är utan tvekan de mest populära smarttelefonerna och det finns många anledningar till det. Ett stort plus för Androidmobilerna är priserna. Man kan för en relativt låg summa få tag på en mobil som ger mycket. Vad gäller mobiler med Android så är de mer öppna för att användas för många olika program och appar. Något annat som ger Android ett stort plus är att de också pekar på en speciell funktion och egenskap. Det finns de Androidtelefoner som har mycket avancerade kameror för att ta lika bra foton som vanliga kameror. Det finns även de mobiltelefoner där man kan tillsätta en optisk zoom som man fäster på mobilens baksida. Så man kan säga att Androidtelefoner är mycket variabla och det finns mycket att välja på. De kommer i flera prisklasser och har något för alla konsumenter. Så det är bara att informera sig och tänka över vad man vill ha ut av sin mobiltelefon.
 
Microsoft har tagit sig in mobilens värld genom att göra en mobil med Windows som mjukvara, vilket leder till att ordet minidator nu tar sin verkliga plats bland mobilanvändare. Windowsmobiler speglar Microsofts tankesätt med kraftfulla appar, speciellt för dig som använder mobilen för ditt arbetes skull. Man har som sagt en minidator i sin hand som klarar av mycket, samtidigt som det handlar om en mycket enkel enhet. Windowsmobiler är därför sammanfattningsvis bra för dig som arbetar mycket med mobilen och ofta är på språng.
 
Blackberry är känd för att ha en hög säkerhet bland sina enheter. De har en så kallad anti device spoofing. Spoofing är när någon olovligt använder någon annans eller en påhittad ID på internet. Blackberry har alltså tack vare sin funktion gjort sig ett namn som är lika med hög säkerhet, speciellt hos företag, myndigheter och privatpersoner. Blackberry är även känd för att ha behållit tangentbordet på sina enheter. Den har dessutom väldigt enkla och effektiva funktioner.
 
Så det man som konsument ska tänka på är att läsa igenom och tänka över vad man är ute efter. Vill man ta bra bilder eller vill man ha en kraftfull mobil för arbetet? Vill man ha en snygg och trendig accessoar eller vill man satsa på en hög säkerhet? Valet beror helt och hållet på vilka egenskaper man värdesätter hos en telefon!